3. oktober 2017 - Quality Hotel View - Svensk version

SKANDINAVISK
 PARTNERLAB

Skandinaviens mødeplads og laboratorium for samarbejde over grænser

Skandinavisk Partnerlab

Til Skandinavisk Partnerlab den 3. oktober kan du sammen med aktører fra hele Skandinavien blive guidet fra introduktionsstadiet mod at skabe et fremtidigt samarbejde inden for fire forskellige områder: innovation, transport, beskæftigelse og grøn energi.

Hvorfor samarbejde i Skandinavien?

Udforsk samarbejdsområder

Kasper Arentoftlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster og Sanna Turessonlänk till annan webbplats fra Mannaz har sagt ja til at skabe rammerne for dagen, hvor I kan udforske mulige samarbejdsområder, identificere fælles løsninger og potentielle projektidéer. Dagen bliver en kombination af inspiration, scenarier og information.

Kasper og Sanna er seniorkonsulenter i Mannaz, som er et af skandinaviens førende konsulenthuse, og har bred erfaring med nordisk ledelses- og organisationsudvikling på tværs af grænser. Kasper har arbejdet for blandt andre Nordisk Ministerråd, Region Skåne, Postnord, Malmö Stad og Nordea.

Læs mere om Mannaz.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Søg EU-midler til samarbejde

På dagen kan du også lære mere om at søge midler til skandinaviske samarbejdsprojekter fra Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, som giver EU-støtte til skandinaviske samarbejdsprojekter. Sammen guider vi dig igennem, hvordan du kan tage den første kontakt, starte et samarbejde og sikre en effektiv gennemførsel af projekter med partnere i andre skandinaviske lande.

Sådan går du fra idé til projekt

Program

09.00-10.00 Morgenmad, registrering – og mingel

FORMIDDAG

VELKOMMEN – og en skandinavisk ”morgen teaser”

UDFORSKNING – med fokus på behov, muligheder og de gode eksempler. Arbejdet sker i grupper og tager udgangspunkt i arbejdsspørgsmål formuleret fra indsendte ideer/behov/kommentarer fra tilmelding

LIVE! – opsummering, spørgsmål og input… på storskærm

Frokost

EFTERMIDDAG

INSPIRATION – hvorfor (og hvordan) samarbejde på tværs af grænser? Hvad er mulighederne, de gode eksempler – og hvorfor er det nogen gange så pokkers besværligt? Henrik Challis, vd Mannaz Sverige

KONKRETISERING – identificering af fælles løsninger, muligt samarbejde og potentielle projektideer

GALLERI! – en rundtur i ideer, potentielle projekter… og samarbejde.

FARVEL OG TAK – hvad så nu?

I løbet af hele dagen er der mulighed for at mødes med rådgivere fra Interreg – for sparring, inspiration og svar på spørgsmål i forhold til dagens arbejde – samt med mulighed for at booke et møde for videre rådgivning.

Vi opfordrer til at du tager mobiltelefon med… den kan muligvis komme i brug.

De små forskelle

Henrik Challis har sagt ja til at tale på Skandinavisk Partnerlab om de små forskelle, som vi finder på tværs af landegrænser. Henrik Challis har mange års erfaring med ledelsesudvikling og begår sig i grænselandet mellem Danmark og Sverige til daglig. Henrik har tidligere en baggrund som Kaospilot og er nu direktør i Mannaz Sverige.

Hvad siger deltagerne?

Foto: Stefan Frank thor Straten

Henrik Gudmundsson, chefkonsulent i den grønne tænketank Concito i København.

Hvad forventer du at få ud af Skandinavisk Partnerlab?

- Jeg deltager i Skandinavisk Partnerlab for at se om det er muligt at komme med i spændende samarbejder, specielt inden for grøn transport og bæredygtig udvikling. Som eksempler kan jeg nævne omstillingen til bilpools - deleøkonomi kombineret med elektriske biler.

- Det kan også handle om grøn distribution og transport. Der er et behov for at udrede og teste i praksis, og at dokumentere så resultaterne kan bredes ud i en større sammenhæng. Jeg tænker at det vil kunne fungere som et laboratorium. Det kunne være spændende at indgå i sådan et projekt, hvor vi ville kunne bidrage med analyser og kontakt til forskellige stakeholdere. 

Har du tidligere samarbejdet over grænserne?

- Ja, jeg har været med til at udvikle bæredygtighedsindikatorer til Nordisk Ministerråd og deltaget i mange events. Concito har også indledt et samarbejde med den svenske tænketank Fores.


Foto: Stefan Frank thor Straten

Åsa Hellström, projektleder i Miljöförvaltningen, Malmö stad

Hvad forventer du at få ud af Skandinavisk Partnerlab?

Jeg vil selvfølgelig netværke, møde og lytte til andre aktører og lære mere om Interreg. Når man møder andre mennesker der altid nyt at lære.

Hvorfor vil din organisation samarbejde over grænser?

Jeg ser en stor mærværdi i at arbejde med vores naboer. Både nabokommuner, regioner og lande. Eksempelvis er Båstad kommun med i vores projekt Smart Cities Accelerator. Samarbejde med vores naboer på den anden side af Øresund er enormt givende. Øresund er en stor innovationsarena og knudepunkt.Foto: Stefan Frank thor Straten

Ulrika Åkesson, projektleder på Agroväst Livsmedel AB

Hvad forventer du at få ud af Skandinavisk Partnerlab?

Jeg leder et nuværende projekt, som støttes af Interreg. I et projekt dukker der ofte nye idéer og tanker op langs vejen. Jeg ser Skandinavisk Partnerlab som en god mulighed for diskussion af forskellige emneområder og hvad man kan arbejde videre med.


Deltagerliste

Praktisk information

Om dagen

Tid: 10-16 (morgenmad 9-10)

Sted: Quality Hotel View, Hyllie Stationstorg 29, 215 32 Malmö, Sverige. Hotellet ligger ved Hyllie Station, 14 minutter med tog fra Kastrup Lufthavn. OBS: Hotellet er ændret fra tidligere.

Mad og drikke: Morgenmad, kaffe/the, snacks og frokost indgår

Pris: Arrangementet er gratis

enter from left wait .5s move 25px

EU støtter samarbejde i Skandinavien

Skandinavisk Partnerlab er arrangeret af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Vi er et EU-program, der støtter projekter mellem danskere, svenskere og nordmænd, som vil løse fælles udfordringer inden for fire indsatsområder i perioden 2014-2020: innovation, transport, beskæftigelse og grøn energi.

Læs mere om de fire indsatsområder.länk till annan webbplats

Forbundet af hav og historie

Området omkring Öresund, Kattegat og Skagerrak har flere end ni millioner indbyggere, to hovedstæder, flere end 30 universiteter og er forbundet af hav. Området har derudover en fælles historie, der går mange tusinder af år tilbage.

For at søge støtte til et projekt, skal du befinde dig inden for området Öresund-Kattegat-Skagerrak, eller du kan være en national organisation i Sverige, Danmark eller Norge, der vil gavne området med dit projekt.

Du har idéerne

Du kan læse mere om dine muligheder for at søge støtte til dit projekt ved at klikke rundt på www.interreg-oks.eu. Husk på, at det er dig, der har idéerne og muligheden for at gøre vores samfund til et bedre sted. Så tænk på, hvad du vil forandre.

Test, om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak er noget for dig.länk till annan webbplats