OPTIMIZE

OPTIMIZE vil udvikle teknologiske løsninger, der løser flaskehals-problemer på hospitaler i programregionen og på sigt globalt. Projektet vil blandt andet optimere operationsoplevelsen vha. virtual reality

Hvert år foretages der ca. 90.000 operationer i Region Sjælland og omkring 200.000 operationer i Skåne og Västra Götaland. Langt den største gruppe af patienterne på operationsbordet er over 65 år. Vi lever længere og derfor stiger behovet for behandlingskrævende kontakt med hospitalerne. Den demografiske udvikling viser, at dette antal vil vokse eksplosivt i de kommende år

Projektet OPTIMIZE introducerer to nye teknologier målrettet sundhedsvæsnet, der vil bidrage til at optimere operationsflowet på hospitalerne.

1) Optimering af operationsoplevelsen via afledning af opmærksomhed: Projektet vil aflede patienters opmærksomhed under operationer med den immersive VR-løsning som erstatning for beroligende medicin. Patienten får briller og høretelefoner på og bliver placeret i en virtuel virkelighed, og får en opfattelse af at være fysisk til stede i en ikke-fysisk verden.

2) Optimering af væskebalancen med automatiseret væskemåling: Projektet arbejder på at finde automatisk væskemålingsløsning, og er i øjeblikket ved at afprøve en tidlig prototype. Tests viser, at teknologien fungerer, men der er behov for justeringer i de anvendte algoritmer og designet skal udvikles i overensstemmelse med krav til apparatur i sundhedsvæsenet.