Från idé till projekt

Vad kul att du och dina partner är intresserade av att driva ett projekt med stöd från Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Det finns några grundläggande delar som ett Interreg-projekt behöver leva upp till. Gå igenom vår översikt i sex steg och lär dig mer.

Efter översikten rekommenderar vi att ni följer de här fyra stegen för att komma vidare.

1. Presentera er projektidé för våra rådgivare

Fyll i vårt projektidéformulär så återkommer en rådgivare med feedback. Därefter för vi en dialog och håller möten, för att ni ska vara väl förberedda att ansöka och förhoppningsvis få finansiering till att starta ert projekt.

2. Läs programhandboken

Ni i projektpartnerskapet behöver sätta er in i vilka regler som gäller för att söka stöd och genomföra ett projekt. Reglerna finns i programhandboken.

3. Registrera er i Min ansökan och Regionalforvaltning.no

Det är också bra att registrera sig i e-tjänsten Min ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., respektive norska Regionalforvaltning.no Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I Min ansökan finns en vägledning till hur ni bygger upp projektet och vilka frågor som ni behöver kunna svara på.

4. Skicka in ansökan

När en ansökningsomgång öppnar kan ni skicka in er ansökan. Information om kommande ansökningsomgångar publicerar vi i nyheter och i kalendern.

Behöver du hjälp på vägen?

Du kan alltid kontakta någon av våra rådgivare, från uppkomsten av en idé och genom hela processen.

Hjälpte informationen på sidan dig?