Hoppa till meny

Schablonkostnader

Här ska projektet redovisa sina kostnader för kontor och administration om projektet har valt möjligheten att använda schablonen på 15 procent av stödberättigande personalkostnader.

Om ert projekt ger upphov till indirekta kostnader ska dessa redovisas enligt en fastställd schablonsats på 15 procent av de direkta personalkostnaderna. De kostnaderna redovisas i detta kostnadsslag, Schabloner.

Genom att använda schablonsatsen behöver stödmottagaren inte redovisa faktiska underlag, det vill säga inget krav på dokumentation såsom fakturor eller andra bokföringsunderlag. Om projektet använder schablonsatsen går det inte att redovisa direkta kostnader i kostnadsslaget Kontor och administration.

Kommentarer
 1. Åsa Nord
  Hej,

  Är det valbart (för oss som partner)att använda schablonen (15%) för indirekta kostnader? Om vi har en annan modell för uttag av indirekta kostnader, där vi genom utdrag ur redovisningen kan styrka uttaget av indirekta kostnader. Kan vi då tillämpa den?

  MVH /Åsa (Lst Västra Götaland)
  # 1
  tisdag, 15 mars kl. 11:48
 2. Daniel Pettersson
  Hej Åsa,
  Det finns möjlighet att redovisa kostnaderna som direkta kostnader under kostnadsslaget "kontor och administration". Det kräver dock att fakturorna som tas upp ska vara direkt ställda till projektet. I övrigt finns ingen möjlighet att frångå schablonen på 15 %.

  Hälsningar
  Daniel Pettersson
  # 2
  tisdag, 15 mars kl. 14:29
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar