Dela med er av resultaten

Det finns ett tydligt behov av att nå ut och berätta om de resultat som uppnås av projekt som finansieras av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Bara 26 procent av svenskarna och 16 procent av danskarna har hört talas om ett EU-finanserat projekt som gör området där de bor bättre, enligt EU:s undersökning Flash Eurobarometer 497. Detta är siffror som vi vill bidra till att höja.

Alla projekt är skyldiga att informera om stödet som kommer från Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. I programhandboken finns regler och vägledning för hur vår logo ska användas och andra delar kring information och synlighet.

Utöver den grundläggande informationsplikten vill vi uppmuntra till att ni använder er av vårt kommunikationskoncept ”Vi går över gränsen”.

Konceptet Vi går över gränsen

Syftet med ”Vi går över gränsen” är att ni projektaktörer ska kunna återberätta och visa upp resultaten på ett sätt så att det stannar kvar hos mottagaren – både i text och i bild. Under den förra programperioden skapade vi ett ”toolkit” för projekten. Det är en vägledning i hur ”Vi går över gränsen” kan användas av er projektaktörer.

Många projekt inom ramen för programmet har begränsade resurser. Därför finns flera möjligheter att anpassa och utveckla er kommunikation efter vårt koncept.

Tips och råd i toolkitet

Handfasta råd för att formulera era budskap finns i toolkitet, som kommer att anpassas och uppdateras för programperioden 2021-2027. Fram till dess kan du ladda ner det tidigare toolkitet som inspiration.

Observera särskilt att avsnittet som handlar om Interreg-logotypen endast är gällande för projekt som får stöd under programperioden 2014-2020.

Börja sprida resultaten direkt

Ett första steg är att redan nu börja berätta om resultaten på sociala medier och tagga inläggen med #overgransen. Då är det lätt att hitta dem för oss på Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak och vi kan sprida dem vidare.

Hjälpte informationen på sidan dig?