Så gör EU-pengar nytta i södra Skandinavien

EU. Tänker du då på pappershögar och byråkrater med tom blick? Tänk om. Det här är vad EU också gör – konkret nytta i din region.

Vad leder pengarna till?

Visste du att 9,5 miljoner patienter har fått en bättre behandling tack vare EU-finansierade projekt som går över gränserna i södra Skandinavien? Och att projekten har bidragit till energibesparingar motsvarande årsförbrukningen av 500 villor?

Under fyra års tid har vi regelbundet bett våra projekt att svara på om de bidrar till olika samhällsnyttor och konkreta siffror på detta. Svaren har vi samlat in och bearbetat till staplar och diagram, för att visa på nyttan med EU- och Interreg-finansierade projekt.

Siffrorna på den här sidan visar resultat från programperioden 2014-2020. Hösten 2024 börjar vi att samla in data från projekt under den nuvarande programperioden 2021-2027.

Bli inspirerad av berättelser från våra projekt om vilken nytta de skapar för organisationer, företag och inte minst för enskilda individer.

Du kan också gå till vår projektbank för att lista projekt i din region och läsa mer om hur de gör skillnad.

Siffror

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

Berättelser från våra projekt

Med intervjuer och berättelser visar vi här hur resultaten kommer till nytta för företag, kommuner, regioner, länder och världen – och framför allt för enskilda individer.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

Bli inspirerad och sök finansiering

Undrar du vad alla Interreg-projekt arbetar med? Hitta inspiration i vår projektbank.

En idé som bidrar till att lösa ett samhällsproblem i södra Skandinavien, tillsammans med sina nationsgrannar. Det är grunderna till att söka finansiering för ett Interreg-projekt.