HealthTech Nordic nominerat till EU-pris för sitt jobbskapande

Montage. genrebild healthtech och Margareta Wallentén, projektledare.

Margareta Wallentén är projektledare för HealthTech Nordic 2.0 som finansierats av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020. Foto: Unsplash och Innovation Skåne.

Interreg-projektet HealthTech Nordic 2.0 har blivit nominerat till EU-utmärkelsen European Enterprise Promotion Award (EEPA Award). "Vi är otroligt stolta", säger projektledaren Margareta Wallentén.

Det är Tillväxtverket som nominerat HealthTech Nordic 2.0 till den europeiska tävlingen i klassen "Supporting the internationalisation of business Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.".

– Nomineringen baseras på de resultat som skapats i projektet. Vi är övertygade om att målet om 1 000 nya jobb inom projekttiden kommer att nås, säger Margareta Wallentén i ett pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Projektets föregångare, HealthTech Nordic, nominerades till EEPA Award 2019 – och vann.

– Förhoppningsvis blir vi lika glada som vi var 2019 i Helsingfors med att vinna EEPA Award, vid finalen i Prag i november, säger Margareta Wallentén.

Senare i september kommer den europeiska juryn att tillkännage vilka projekt som hamnar på "den korta listan" och går vidare till finalen i november.

– Healthtech Nordic är ett spännande projekt med förmåga att attrahera entreprenörer som når resultat i form av nya jobb, säger Maria Evertsson på Tillväxtverket, som lett det svenska nomineringsarbetet.

Läs mer om tävlingen på EEPA:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

HealthTech Nordic 2.0

HealthTech Nordic handlar om att möta utmaningarna om tillgång till bra och jämlik vård när det samtidigt råder brist på resurser och kompetens, och behovet av vård ökar. "Digitaliseringen av sjukvård och välfärd ger mer, bättre, hälsa för pengarna för individen, patienterna, anhöriga och professionen", enligt projektet.

Projektet arbetar för att koppla samman innovativa lösningar med hälso- och sjukvård och den globala marknaden. De 330 startupföretag som är medlemmar i HealthTech Nordic får möjlighet till affärsrådgivning, ett brett nätverk och förutsättningar för att skala upp sina innovativa hälsolösningar globalt.

Projektet har finansierats av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak (programperioden 2014-2020). Partner i projektet är Innovation Skåne, Invest in Skåne, Sahlgrenska Science Park och SmiLe Incubator (Sverige), Health Tech Hub Copenhagen (Danmark) och Norway Health Tech (Norge).

Läs mer om HealthTech Nordic i Interregs projektbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på projektets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..