Projekt inom jobb och spelutveckling tävlar i storytelling

Det ena projektet har bidragit till att 500 skandinaver fått jobb över gränsen. Det andra hjälper unga spelutvecklare att bli framgångsrika entreprenörer. Nu tävlar Nordisk Joblösning och Game Hub Scandinavia 2.0 om att berätta den bästa historien om nyttan med sina projekt.

Artikeln publicerades första gången i juni 2020 på overgransen.eu.

För att fira att det europeiska samarbetet över gränserna, kallat Interreg, fyller 30 år, har Europeiska kommissionen och organisationen Interact bjudit in till "Interreg Project Slam". Det är en tävling där projekt som får ekonomisk stöttning av Interreg ska visa nyttan med sina projekt på ett underhållande och dramaturgiskt vis, genom så kallad storytelling.

Bland 150 inskickade bidrag valdes 30 projekt ut, däribland två från Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak: Nordisk Joblösning och Game Hub Scandinavia 2.0. Videorna är producerade i ett samarbete mellan projekten och Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Den 15 juni meddelade juryn Länk till annan webbplats. vilka sex videor som går vidare till finalen i Bryssel i oktober. Ingen av videorna nådde finalen, men Nordisk Joblösning fick ett hedersomnämnande.

Se filmerna