Hoppa till meny

EU og Interreg

EU-kommissionen støtter med den Europæiske Regionale Udviklingsfond det såkaldte ”territoriale samarbejde”.

Territorialt samarbejde handler om at udvikle samarbejdet på tværs af landegrænser. Målet er at tilskynde byer og regioner fra forskellige medlemsstater til at arbejde sammen og lære af hinanden gennem fælles programmer, projekter og netværk.

Danmark, Norge og Sverige har blandt andet valgt at deltage i det territoriale samarbejde med EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Interreg og europæisk samarbejde

Interreg har siden 1989 fungeret som EUs værktøj for samarbejde over landegrænser. Programperioden 2014-2020 er den fjerde programperiode, hvor det nordiske grænseregionale samarbejde falder ind under EUs satsninger.

For hele EU har programperioden 2014-2020 et budget på 10,1 millarder euro. Penge, som skal fordeles til over 100 samarbejdsprogrammer.

Læs mere på EU-Kommissionens hjemmesidelänk till annan webbplats.

Kommentarer
 1. Ellen Friis
  hvorfor gælder interreg DK-NO-SE kun erhverv og miljø, når det mellem Danmark og Tyskland også angår kunst og kultur? (KursKultur programmet)
  # 1
  torsdag, 10 november kl. 14:27
 2. Lise Moltved, kommunikationsansvarlig
  Hej Ellen

  Tak for dit spørgsmål.

  Det er en politisk beslutning truffet af de 15 regioner i Interreg DK-NO-SE. Kultur har desværre ikke været prioriteret af politikerne i perioden 2014-2020. Du er velkommen til at kontakte en projektrådgiver for at høre mere. Du kan finde kontaktoplysninger under "Om os".

  Alt godt
  Lise
  # 2
  måndag, 14 november kl. 17:07
 3. Ragnhild Bennedsen
  I øjeblikket er danmark ved at ville etablere havbrug i Kattegat.
  Jeg kan forstå at sverige er ved at lukke havbrug i den botniske bugt og at der i Norge sættes spørgsmålstegn ved havbrug. Sundhed og forurening.
  Forholder vores interreg samarbejde sig til at et enkelt land, vil etablere havbrug, i vore fælles farvand?
  # 16
  söndag, 30 april kl. 18:43
 4. Lise Moltved, kommunikationsansvarlig
  Hej Ragnhild

  Tak for din kommentar. For at kunne godkende et projekt i Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak er der et minimumskrav om, at I har en partner i mindst to skandinaviske lande (eks. Sverige og Danmark). Du er velkommen til at kontakte vores projektrådgivere for at høre mere.

  Mange hilsener
  Lise Moltved
  # 17
  måndag, 8 maj kl. 14:07
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar