Anmälan har öppnat till ansökningsseminarier

Efter sommaren öppnar vi årets andra ansökningsomgång. Inför det anordnar vi två nyttiga seminarier för er som planerar att söka för ett genomförandeprojekt eller förprojekt.

Seminarierna ger en viktig vägledning och information till alla projekt som är redo eller överväger att skicka in en ansökan i ansökningsomgång 2018:2 (13 augusti – 7 september 2018). Det handlar om hur du fyller i den elektroniska ansökan (Min Ansökan), budgetmodellen, koppling mellan budget och aktiviteter, formella krav, horisontella kriterier, gränsregionalt mervärde samt råd kring vad som är bra att tänka på inför ansökan.

Efter den inledande genomgången erbjuder vi varje projektpartnerskap ett 45-minutersmöte med sekretariatet, med ytterligare praktisk information och rådgivning. Mötet kan också hållas vid en annan tidpunkt.

Det är frivilligt att delta, men se det som en god möjlighet. Våra erfarenheter visar att sannolikheten att få bifall till sitt projekt ökar om man har deltagit vid seminarium och efterföljande möte. Vi ser gärna att projekten representeras av en projektledare och en projektekonom från såväl Lead partner som Koordinerande partner och eventuellt Norsk projekteier.

Välj mellan två seminarier, båda hålls klockan 09.30-16.00.

Anmälan sker här:

Anmäl er genom att klicka på respektive länk. Tänk på att bekräfta anmälan i det bekräftelsemail som kommer och observera att bekräftelsemail kan hamna i skräpposten.

Sista anmälningsdag: 25 april (Helsingborg).

Varmt välkomna!

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak-sekretariatet

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Fakta

  Förutsättningar i ansökningsomgång 2018:2

  Tid att ansöka: 13 augusti – 7 september 2018.

  Öppna insatsområden: Grön ekonomi, Transport, Sysselsättning samt det andra målet i Innovation (1.2 2 Öka tillämpad forskning och innovationsinriktad aktivitet inom Öresund-Kattegat-Skagerrak området). Programmet kan komma att öppna även det första målet i Innovation (1.1 Öka antalet forskare som är verksamma gränsregionalt eller internationellt, samverkar med näringslivet och arbetar inom Öresund-Kattegat-Skagerrak-områdets styrkeområden). Slutgiltigt besked om det kommer i juni.

  Begränsningar: Norska aktörer kan enbart söka medel från Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak inom Transport och Grön ekonomi. Var uppmärksam på att programmet i nuläget inte har norska medel till genomförandeprojekt inom Innovation och Sysselsättning i ansökningsomgång 2018:2. Det finns fortsatt möjlighet för norska aktörer att delta i projekt, men då med helt egen finansiering och utan den 50 procentiga finansiering som normalt funnits att tillgå.

  Geografier: Det är möjligt att söka inom alla tre områden – Kattegat/Skagerrak, Öresund, Öresund-Kattegat-Skagerrak