Fem projektansøgninger – millioner af euro tilbage

Ansøgningsomgang 2017:1 lukkede med fem projektansøgninger. Der findes dog stadig millioner af kroner at søge fra Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Cirka 20 aktører i Sverige, Danmark og Norge har grebet chancen og søgt om midler til et Interreg-projekt. I alt fem ansøgninger blev det til i ansøgningsomgang 2017:1, der lukkede den 17. februar.

- Vi er glade for at modtage fem ansøgninger, som vi ser frem til at læse i løbet af de næste par uger, siger Magnus Schönning, programchef for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Projektpartnerne vil samarbejde over grænser om alt fra jordenergi til en Øresundsmetro og tæller både offentlige og private aktører fra Danmark, Sverige og Norge.

Stadig millioner at søge

Interesserede organisationer fra Danmark, Norge og Sverige har dog stadig god mulighed for at søge midler til projekter. Fra en total pulje på 143 millioner euro er der 65 millioner tilbage at søge. Hvis de fem nye ansøgninger godkendes, får projektaktørerne samlet 3,4 millioner euro fra Interreg. Det efterlader 61,6 millioner euro til fremtidige projekter.

- Vi er derfor meget interesserede i at høre fra organisationer og virksomheder, som har lyst til at samarbejde over grænser i et Interreg-projekt. Vi finansierer halvdelen af projektet, så der er også gode muligheder for at løse fælles udfordringer i Skandinavien fremover, siger Magnus Schönning.

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak støtter samlet 38 projekter. Læs om projekterne i Projektbanken.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at søge midler til et projekt? Kontakt en af vores projektrådgivere og hør nærmere om dine muligheder. Du kan også læse mere om processen under Ansöka.