Fire nye projekter skal løse udfordringer i Skandinavien

Politikere fra 15 regioner har besluttet at støtte yderligere fire projekter i Skandinavien med næsten 3,3 millioner euro.

De fire projekter skal i løbet af de kommende tre år arbejde med at løse grænseregionale udfordringer inden for beskæftigelse, bæredygtig energi og transport.

Blandt andet vil projektet Øresundsmetro arbejde for en metro under Øresund, mens projektet NIV vil understøtte jobskabelse for personer med udlandsk baggrund i mindre virksomheder. Projektet MARIA vil mindske risikoen for ulykker og miljøpåvirkning ved søtransport, mens projektet Holdbar Soil Mixing vil udvikle en mere miljøvenlig metode til at rense forurenet jord end den eksisterende.

­- 2017 markerer at vi er halvvejs i programperioden 2014-2020, og det er tid til at gøre status. Vi har længe arbejdet for at få flere ansøgninger inden for transportområdet, og er derfor glade for at kunne godkende hele to ansøgninger med fokus på dette område, siger Magnus Schönning, chef for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, som giver rådgivning til projekterne fra ansøgning til afslutning.

Projekterne godkendes i EU-programmets femte ansøgningsrunde af repræsentanter fra regioner, erhvervslivet og statslige myndigheder i Danmark, Sverige og Norge. Nu støtter programmet rundt regnet 40 projekter. Forhåbningen er, at projekterne både får en bredere kompetence og bliver mere effektive ved at arbejde over grænserne.

- Vi tror på, at det kan betale sig at arbejde over grænserne for at løse fælles udfordringer i Skandinavien, siger Magnus Schönning.

Næste ansøgningsomgang i EU-programmet er åben fra den 14. august til den 15. september 2017. Magnus Schönning opfordrer særligt til ansøgninger inden for indsatsområderne grøn økonomi og transport. Derudover ønskes også projekter, som vil fremme integrationen af personer med udenlandsk baggrund på arbejdsmarkedet. Som noget nyt åbner programmet op for dele af innovationspuljen igen, som har været lukket i et par ansøgningsrunder grundet stort søgetryk.

 

Besøg projektbanken og læs mere om de projekter, vi støtter.

Kontakt: Magnus Schönning, sekretariatschef, magnus@interreg-oks.eu.