Igen åbent for forprojekter i Innovation

Har du en idé til et projekt inden for Innovation, som du vil udvikle yderligere? Så er det igen muligt at søge om midler til et kortere forprojekt.

Et forprojekt er for dig, der vil undersøge, om et emne kan blive til et fremtidigt samarbejdsprojekt i Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Projektet kan løbe i maksimalt 9 måneder, og du kan søge op til 50.000 euro.

Aktører søger fra en pulje på 50,1 millioner euro i indsatsområdet Innovation, som skal forbedre kapaciteten for forskning og innovation i Danmark, Sverige og Norge.

- Vi oplevede et stort søgetryk på Innovationspuljen, da vi åbnede programmet i 2014. En stor del af midlerne i puljen blev fordelt meget tidligt. Derfor besluttede vi at lukke for ansøgninger om midler i en periode. Vi har nu besluttet at åbne op for forprojekter igen. Vi håber, at dette fører til Innovationsprojekter, som løser fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge, siger Magnus Schönning, programchef for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Samme krav som treårige projekter

Forprojekter skal opfylde de samme krav som almindelige treårige projekter. Projektet skal have partnere fra mindst to skandinaviske lande, og det skal give resultater, som ikke kan opnås uden at samarbejde over grænserne. Dette kaldes grænseregional merværdi.

Læs mere om krav til forprojekter.

Du kan indsende din ansøgning om forprojekt løbende. Det er i øjeblikket muligt at søge om norske midler til forprojekteröppnas i nytt fönster.

Har du spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du velkommen til at kontakte en af vores projektrådgiverelänk till annan webbplats.