ReproUnion till final i RegioStars

Interreg-projektet ReproUnion, som arbetar för att övervinna ofrivillig barnlöshet, har gått till final i RegioStars 2018.

ReproUnion är ett gränsöverskridande innovationsprojekt i Öresundsregionen med målet att bekämpa infertilitet, ofrivillig barnlöshet. Bland annat har projektet bidragit till ett patientmobilitetsavtal mellan Region Hovedstaden och Region Skåne. Det innebär att patienter på ena sidan Öresund kan få behandling i det andra landet utan extra kostnader.

Juryn för 2018 års RegioStars Awards har valt projektet som en av fem finalister i kategorin "Skapa högre tillgänglighet till offentliga tjänster" / "Bedre adgang til offentlige tjenester".

Europeiska kommissionen har skapat RegioStars Awards för att lyfta fram god praxis inom regional utveckling med betoning på originella och innovativa projekt som är attraktiva och inspirerande för andra regioner.

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak gratulerar ReproUnion och hoppas på seger i finalen. RegioStars Awards ceremony hålls den 9 oktober i Bryssel.

Mer om RegioStars Awardslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ReproUnions hemsida: ReproUnion Among the (Regio)Starslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se filmen "Gränslös behandling mot ofrivillig barnlöshet" nedan