Scandinavian Game Developers vinner EU-pris

Interreg-projektet Scandinavian Game Developers är vinnare i RegioStar Awards. De utnämns i kategorin smart tillväxt för deras arbete för entreprenörer inom spelbranschen.

Under Open Days i Bryssel, 12 oktober till 15 oktober, delade RegioStars ut pris till innovativa regionala utvecklingsprojekt som kan inspirera andra. Priset delas ut i de fyra kategorierna smart tillväxt, hållbar tillväxt, inkluderande tillväxt och så kallade “citystars”. Projektet Scandinavian Game Developers vann pris för bästa projekt inom kategorin smart tillväxt.


Scandinavian Game Developers pågick mellan åren 2011 till 2014 inom Interreg Öresund-Kattegat-Skagerak. Projektets mål var att se till att företag i den skandinaviska spelindustrin kan skapa livskraftiga företag. Bland annat har projektet utvecklat affärsmodeller för underhållning och pedagogiska spel, likaså har det stöttat unga entreprenörer och startups genom inkubatorer. Projektet resulterade i 22 småföretag som nu sysselsätter närmare 70 personer. Alla de nya företagen säger att inkubatorerna var viktiga för etableringen och överlevnaden av deras företag.

Läs mer om projektet Scandinavian Game Hub i Projektbanken.