Transport och Grön ekonomi öppnas för norsk medfinansiering

Det norska Stortinget säger ”ja”. Nu öppnar EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak för norsk medfinansiering av projekt inom områdena Transport och Grön ekonomi.

- Det är oerhört glädjande att norska Stortinget har fattat det här beslutet. Nu kan vi med fog säga att Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak är ett program med skandinaviskt samarbete över gränserna, säger programchef Magnus Schönning.

I och med det norska beskedet står det klart att EU-programmet under 2018 får 800 000 euro i norskt stöd, jämfört med 330 000 euro under 2017.

- Nu skrider vi till verket och öppnar upp våra insatsområden Transport och Grön ekonomi för norsk, statlig medfinansiering, säger Magnus Schönning.

Redan till ansökningsomgång 2018:1 (15 januari – 9 februari) är det därför möjligt för partnerskap med norska aktörer att söka finansiering till påtänka projekt inom dessa områden.

Precis som tidigare kan norska partner delta i projekt inom Sysselsättning och Innovation, men då helt utan norska IR-medel.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300