Vill du jobba med oss?

Vi söker kommunikativ handläggare till Malmökontoret.

Är du intresserad av EU-program för att främja tillväxt där du kan bidra med din erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete? Då kan du vara den vi söker.

Om tjänsten

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak är ett EU-program som syftar till att främja tillväxt och sysselsättning i 15 regioner i Danmark, Norge och Sverige. Vi är ca 16 personer och har kontor i Göteborg, Köpenhamn och Malmö. Vår programgeografi sträcker sig från Kristiansand i sydvästra Norge till södra Jylland, Vänerns sydkust och Bornholm. I området bor ca 9 miljoner människor i ca 280 kommuner.

Du kommer i det dagliga arbetet att ingå i ett team som leds av ansvarig handläggare under ledning av programchef. Resor förekommer inom, i första hand, programområdet för ÖKS, men resor även till övriga EU, såsom Sthlm, Bryssel etc kan bli aktuellt. Som handläggare med resultatuppföljning, utvärdering och omvärldsbevakning som centrala uppgifter, ska du – som ett led i arbetet med resultatuppföljning samt projekt- och regiondialog - ha ett praktiskt tänk, samt vara bekväm i och tycka om att jobba med följande arbetsuppgifter:

 • intervjua, skriva och formulera journalistitska texter
 • ta ett ansvar för hemsidan www.interreg-oks.eulänk till annan webbplats och där lägga in texter, samt jobba med sociala medier, fr.a. LinkedIn
 • ta fram och redigera filmer, infografik och annat informationsmaterial
 • ta ansvar för kontakt med lokala och regionala medier
 • bistå med och själv anordna events, konferenser, webbinarier, seminarier och andra möten
 • coacha och vägleda såväl personal som externa kontakter inom presentationsteknik, journalistiskt skrivande och resultatpresentation
 • vara ett bollplank och jobba idéutvecklande och strategiskt tillsammans med ansvarig handläggare

Vi söker dig som:

 • har utbildning från högskola eller universitet, motsvarande minst tre års studier, inom områdena samhällsvetenskap, humaniora eller kommunikation
 • har annan adekvat utbildning som Journalistik/mediakunskap eller motsvarande
 • har god kännedom om EU
 • är svensktalande och förstår danska och norska
 • har erfarenhet av att skriva journalistiska texter på svenska och engelska
 • har erfarenhet av CMS-system, sociala medier och Adobe- och Office-paketen.

Följande erfarenheter eller kunskaper är en merit:

 • erfarenhet av andra former av journalistisk produktion, till exempel audio, video och grafiska presentationer samt erfarenhet av projektarbete och -metodik.
 • kunskap om Interreg och gärna Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak

Som person är du en praktisk utförare och slutförare. Du är flexibel, lösningsorienterad och kvalitetsmedveten. Du visar en god systematisk förmåga, är positiv och en bra lagspelare. Vår medarbetar- och chefspolicylänk till annan webbplats uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid. Placeringsort Malmö. Tillväxtverket tillämpar sex månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 8 januari 2017. Intervjuer kommer att påbörjas tidigast vecka 3.

Mer information och kontakt

För information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Schönning, tfn 08-681 65 79. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Annika Paulsson, tfn 08-681 91 62. Fackliga företrädare är Maud Persson, Saco, tfn 08-681 93 36 och Daniel Madsén ST, tfn 08-681 95 62. Vi ber om överseende med att det kan vara begränsad tillgänglighet för frågor under jul- och nyårsledigheterna.

Tillväxtverket är en modern myndighet med fokus på digitalisering. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder. länk till annan webbplatsTillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

 

Ansöklänk till annan webbplats