Nya manualer och dokument för ekonomisk rapportering

I samband med en ny version av Min ansökan den 25 april uppdaterar vi manualen för ansökan om utbetalning. Även andra mallar och bilagor har uppdaterats.

Min ansökan

Nu har vi publicerat den uppdaterade manualen för ansökan om utbetalningPDF.

Manualen är uppdaterad med de förändringar som skedde när den nya versionen av Min ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster släpptes 25 april 2018.

Vi har också förtydligat delar av manualen där vi ser att rapporteringen ofta brister, till exempel gällande medfinansiering.

Se till att ha ett exemplar av den uppdaterade manualen nära till hands när ni skickar in nästa ansökan om utbetalning.

Andra nya versioner aktuella i Min ansökan, som tidigare skickats ut:

Andra nya och uppdaterade mallar

 • Personalkostnader sammanställningExcel – är från ert projekts nästa rapportering obligatorisk på svensk sida. Detta är för att förkorta granskningstiden och underlätta avstämningen av personalkostnader för projektet och FLC. Personalkostnader har visat sig vara tidskrävande att granska och detta leder till att ansökan av utbetalning fördröjs. Vårt mål är att minska ert projekts kompletteringar avseende personalkostnader och därmed förkorta granskningstiden. För danska partner ser vi gärna att motsvarande dokument - Personaleomkostnings afstemningExcel - används som ett redskap, men det är inget krav.
 • Intyg periodräkenskaperWord / Erklæring perioderegnskabWord - är uppdaterad med kontrollfrågor som varje partner ska svara på.
 • Intyg deltidsanställningWord – har uppdaterats med ett försättsblad och finns nu även danska, Erklæring deltidsansættelseWord.

Riktlinjer för rapportering av bilagor

För att det ska bli lättare att hantera bilagorna som bifogas i er ansökan om utbetalning har vi sammanställt hur de ska hanteras i dokumentet Hantering av bilagor för svenska och danska partnerPDF.

Att tänka på

Vi har även, tillsammans med FLC, tagit fram den här listan över saker att tänka påPDF som vi önskar att ni sprider till alla partner i ert projekt.

Tanken är att vi med dessa uppdateringar och nya mallar ska ge er redskap för att underlätta ert arbete och leda till att vi tillsammans kan skapa en bättre process i arbetet med ansökan om utbetalning. Hör gärna av er om ni har några frågor!

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Dokumenten

  Det här är en sammanfattning av nya manualer och dokument. Du hittar allting samlat under Verktyg>Viktiga dokument.