Var med och visa ert
Interreg-projekt 4–12 maj

Är ni stolta över ert projekt och vill visa det för andra? Var med i kampanjen Mitt Europa och passa på att utöka era kontaktytor och möjligheter.

Vad gör ert projekt för regionen du befinner dig i? På vilket sätt är ni med och bidrar till regional utveckling? Vi går mot slutet av EU:s programperiod och det är viktigare än någonsin att lyfta hur våra EU-fonder bidrar till Sverige, Danmark och Norges utveckling. I maj aktualiseras EU på ännu ett vis då valet till Europaparlamentet äger rum.

Anmäl er här den 12 april 2019.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationssatsning i hela EU

Mitt Europa (Europe in My Region) är en informationssatsning i hela EU som ger projekt och företagssatsningar möjlighet att visa upp sin verksamhet.

Sverige deltog för första gången 2017 och drygt 80 projekt öppnade upp sina dörrar. Förra året växte kampanjen och 113 projekt deltog. Aktiviteterna i Sverige hade då omkring 5 000 besökare och 3 000 av dem hade aldrig hört talas om projekten tidigare. Över hela EU organiserades runt 2 500 aktiviteter när alla EU-länder utom England, 27 stycken, deltog. Antalet besökare uppskattades till 450 000 och hashtagen #EUinmyRegion användes i sociala medier över 17 000 gånger.

Alla projekt och företagssatsningar, oavsett EU-fond eller verksamhet, visar tillsammans på den bredd av aktiviteter och möjligheter som finns, och hur det bidrar till samhällsutvecklingen. Och detta vill vi gärna ha med er på!

Hur gör man då?

Bestäm vilken eller vilka dagar som passar er bäst under 4–12 maj och anmäl er till kampanjen. (Se information om hur här nedan). Genom att anmäla er hamnar ni på en Europakarta som visar alla projekt som deltar och är med i pressutskick där vi berättar om vad EU-projekten gör för samhällsutvecklingen i Sveriges regioner (för Interreg gäller också Danmark och Norge).

När ni har anmält er så är det dags att börja bjuda in dem som ni vill visa upp verksamheten för; vänner, grannar, affärsbekanta, samarbetspartners och andra som ni tror kan vara intresserade. Detta ansvar ligger alltså på er projekt, men vi (förvaltande myndigheter) kommer hjälpa till att sprida ordet mer övergripande om era aktiviteter. En aktivitet kan vara att arrangera öppet hus men här sätter bara fantasin gränser. Ett tips från tidigare år kan också vara att flera projekt på samma ort går samman om en gemensam aktivitet.

Inspireras av förra årets aktiviteter i Sverige.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla projekt och företagssatsningar är välkomna som har fått EU-finansiering genom:

  • Interreg
  • Regionala strukturfondsprogrammen
  • Europeiska socialfonden
  • Landsbygdsprogrammet
  • Havs- och fiskeriprogrammet
  • Leaderområde