Midtjyske aktører søger svenske og norske partnere

Midtjylland søger svenske/norske partnere til Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak-projekter inden for cirkulær økonomi.

Den cirkulære økonomi er for alvor kommet på dagsordenen i EU. Hvordan sikrer vi, at ØKS-regionen går forrest i overgangen til den cirkulære økonomi? Og hvordan vender vi den store affaldsudfordring i offentlige og private virksomheder til vækst- og innovationsmuligheder på lokalt plan?

Beslutningstagere, virksomheder og borgere i Midtjylland arbejder allerede med affaldsstrømme og cirkulære forretningsmodeller. Men det grænseoverskridende skandinaviske samarbejde kan skabe yderligere inspiration og konkrete projekter.

ØKS-programmet har åbnet op for muligheden for at arbejde med cirkulær økonomi under Grøn Økonomi prioriteten, så længe projekter stadig bidrager til andelen af vedvarende energi eller reducerer energiforbruget.

Har din organisation, kommune eller virksomhed konkrete idéer til ØKS-projekter, så kan du tilkendegive din interesse senest den 5. november ved at skrive til Central Denmark EU Office på swm@centraldenmark.eu

Vi indsamler projektidéer med henblik på at afholde et matchmaking event i november eller december 2018.

Kommuner, hospitaler, universiteter og virksomheder i Midtjylland arbejder i øjeblikket med følgende emner, som vi søger svenske/norske partnere til:

 • Smartere affaldsindsamling af plastik og emballage i partnerskab mellem kommuner og producenter
 • Udvidet producentansvar i plastik- og emballagesektoren
 • Data indsamling og digitalisering i affaldssektoren
 • Cirkulære hospitaler (indkøbskrav, certificeringer og affaldsstrømme på sygehuse)
 • Offentlige indkøb i regioner og kommuner (bedre LCA-vidensgrundlag og uddannelse/kompetence for medarbejdere i indkøbsafdelinger)
 • Transportsektorens rolle i at minimere fødevarer-emballageforbrug og forlænge holdbarhed for fødevareprodukter under transport

Ansøgningsrunderne for ØKS er: 14 januar til 15 februar 2019 (sidste frist for 3-årige projekter) og august/september 2019 (sidste frist for 2,5-årige projekter).

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300