För er som vill ansöka

Här får ni som funderar på att ansöka om ett Interreg-projekt vägledning och tips. Ni kan alltid kontakta någon av våra rådgivare för personlig hjälp.

Vad är ett Interreg-projekt?

En idé. Och en vilja att lösa samhällsproblem inom ett av våra insatsområden, i samarbete med grannar i Skandinavien. Det är vad ett Interreg-projekt går ut på.

Se en film där vi berättar hur ett Interreg-projekt hänger ihop med verkligheten där ute.

Ta kontakt med en rådgivare

Har ni projektidén klar för er och vill ta nästa steg? Boka ett möte med en av våra rådgivare så får du och dina partner värdefull hjälp på vägen innan ni startar ansökningsprocessen.

Så här går du vidare

1. Titta på våra videoguider. Med våra videoguider får du veta allt du behöver om ansökningssystemet och hur du fyller i din ansökan.

2. Skriv utkast till ansökan.
I väntan på en öppen ansökningsomgång kan du börja förbereda era svar på ansökningsfrågorna. Våra rådgivare ger gärna återkoppling på utkastet, om du skickar in det minst två veckor före ansökningsfristen.

3. Ansök under en ansökningsomgång.
I kalendern nedanför hittar du kommande ansökningsomgångar för huvudprojekt. Ett förprojekt, som handlar om att bygga upp ett partnerskap, går att ansöka om under hela året.